nedeľa 8. februára 2015

Detské izby



Za dnešnú tému som si vybrala detské izby. Pri zariaďovaní detských izieb, sa dá pekne vyhrať. Však sú primárne určené na hranie! :) Ale potom neskôr na študovanie, zvládanie puberty, prvých lások...a tu sa natíska otázka – ako zariadiť detskú izbu tak, aby bola izba dostatočne univerzálna na to, aby  v nej detská vyrástli a po celú dobu vývoja im bola dostačujúca?
Určite na toto rozhodovanie pri zariadení je veľa aspektov na ktoré treba prihliadať – teraz neberiem do úvahy finančnú otázku. Záleží to od počtu detí na izbu, od ich vekového rozdielu, rozdielnosť pohlaví pre farebné zladenie, veľkosť miestnosti. No, majú čo robiť rodičia :)
V každom prípade, vždy je tu možnosť poradiť sa s architektom – dizajnérom. On môže urobiť štúdiu – s prihliadnutím na všetky aspekty hore spomenuté,  a je na rodičoch či si zariadenie urobia vo vlastnej réžii, alebo to architekt dotiahne s realizáciou do ideálneho stavu.
Dodávateľov so zameraním na detské izby je na trhu veľa, či už formou solitérov pre deti, alebo vyskladaním komplet izby na mieru, a v neposlednom rade sú tu stolári, ktorí svojimi šikovnými ručičkami, vedia urobiť s drevom, dýhou a inými materiálmi zázraky :)
Počúvajte svoje deti, čo sa im páči, čo ich zaujíma a postavte interiér ich kráľovstva na ich snoch a ideách. Takže, milí rodičia čo sa práve odhodlávate k tomuto kroku -  ZARIAĎOVANIE izieb pre svoje ratolesti, veľa šťastia, inšpirácie a tých správnych odborníkov nablízku Vám prajem ;)

Baby izby  – nutné zmeniť keď vyrastú :) V takýchto izbách, treba staviť na stany, domčeky, hracím priestorom pre deti. Tie sa dajú časom ľahko zameniť za písací stolík, poličky, väčšiu posteľ -  a premaľovanie stien je tou najmenšou záležitosťou.






Neutrálne izby - musela som vytvoriť túto medzi kategóriu, a zaradila by som sem izby, ktoré sú vhodné pre deti od 6rokov, až po ich vyletenie z hniezda Časom s menšou úpravou detailov a výmenou postelí za väčšie rozmery :)







 
Študentské izby – to sú tie, v ktorých deti vyrastú, donesú si tam prvé frajerky/frajerov a väčšinou sú to tie izby, z ktorých detská vyletia z hniezda a mamičky izbu starostlivo pre nich opatrujú pri každej opätovnej návšteve ich ratolesti 






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára